Mi a Magyar Érdekvédelmi Egyesület hivatása?

Érdekvédelmi gyűjtőblog

Sokan tudhatják már, hogy létezik egy háttérerő ami minden erejével azon van, hogy a magyar népséget kiirtsák és ők lakhassák ezen Édenkertet amelyen minden igaz magyar él. Sajnos egy részét sikerült nekik megszerezni. Ezt a bukást nevezzük Trianon-nak aminek hallatán felháborodunk. A zsidók, arabok, amerikaiak és Európai Unió összes tagállama azon töri a fejét, hogy hogyan szerezze meg ezt a csodaföldet. Ma már a médiarendszerű agytompítással teszik ezt. Nem kell sokat tenned neked, mindössze csak olvasni egy kicsit mind innen, mint az említett honlapokból és a világ meg fog változni és ismét magyaroké lesz Magyarország!

Testvér- és társoldalaink

ajha.jpg

Kérdésed van? Tedd fel ide:

magyarerdek@indamail.hu

Friss topikok

Hirolvasó

Nokia Komárom Kft.: itt a vég?

2012.02.08. 19:33 :: Önellátó

 Orbán Viktor a beszédében elmondta, hogy a Nokia Komárom Kft-t meg szeretné tartani Magyarországon. Egy családtagi kapcsolat alapján - aki a Nokiánál dolgozik - szereztem némi információt, amely a magyar nép tájékoztatásaképpen szolgálhat:

 

 

A gyár legnagyobb csarnokába, az immár bezárt romániai Nokiából hoztak több ezer széket, melyeket összeláncoltak annak okán, hogy ne dobálják meg a Finnország anyavállalatából a komáromi (ma már: csomagoló-)gyárba érkező piramis csúcsán álló Nokia górékat. A Nokia munkások között terjedő információk szerint létszámépítési vagy gyár bezárási bejelentés várható, ez kiderülhetett az előbb említett székösszeláncolásból...

Valószínűleg feltevődött a kérdés, hogy miért azt írtam előbb, hogy csomagológyár. A foglalkoztatott tájékoztatása szerint a "gyárban" már nem gyártanak, hanem csomagolnak és raktárként használják. Feltételezések szerint a Nokia magyarországi üzeme továbbra csak az Európai termékelosztó központja lesz, ahol a telefonokat és tartozékait csomagolják bele Nokiás dobozokba, majd szállítják az Európai földrész (unió) országaiba.
A gyár hanyatlása már hónapokkal ezelőtt megkezdődött. Az ott dolgozóknak feltűnt, hogy sok bedolgozó cégektől vették fel a munkásokat, de ekkor még nem is vélték, hogy a gyár terve eltűnni a magyar földről.  A munkások között akkor kezdtek el terjengeni a gyár bezárásáról pletykák, mikor több ezer Trenkwalderes munkavállalót küldtek el a cégtől. Ebben az időkben még tagadták a Nokia Komárom Kft. vezetői, hogy bármikor is tömeges létszámleépítés várható. Viszont ez még csak az egyik fele a történet kezdetének. Egy másik családi kapcsolatomból - aki a Nokia budapesti könyvelői irodájában dolgozott - megtudtam, hogy neki és kollégáinak már 2011 Júniusában bejelentették, hogy a Nokia teljes mértékben elköltözik Kínába. Ekkor, a gyárban dolgozók még nem gyanították, hogy a gyár bedobja a törölközőt. A Nokia budapesti könyvelő vállalata elküldte a könyvelőit a bejelentést követő két hónapon bellül.
 Sejthetően ismételten az olcsó kínai munkaerő miatt költözött el egy gyár Magyarországról.

Mi fog történni a Nokiával? A következő helyzetjelentést 11 óra után várhatóak, mikor a - vélhetően már csak volt - Nokiás alkalmazottak hazaérnek a céges busszal, bár a Nokia magyar vezetőségétől kitelik, hogy nem fogják elindítani a céges buszokat, hanem mindenkit a saját költségéből utaztatnak haza…

 

Cikk szerzője: Patrik


Kövess minket facebook-on is!?
Magyarok Érdekvédelmi Egyesülete

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarerdek.blog.hu/api/trackback/id/tr44079546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya1962 2012.02.10. 20:32:26

Nos, a cikk tele van csúsztatásokkal, amelyek vélelmezéseket tartalmaznak, s semmi közük az igazsághoz. A cikk szerzője nem volt jelen a gyártájékoztatón, így a cikk tartalma megbocsátható.

Nem igaz, - a gyártájékoztatón nem hangzott el ilyen tartalom, sőt az ellenkezője - miszerint a Nokia Komárom kivonulna Magyarországról.

Igaz viszont, hogy a kb 4200 dolgozóból 2300 dolgozó csoportos létszámleépítését határozta el a Nokia felsővezetése.

Valóban megerősített biztonsági személyzet volt berendelve február 8-ra. Ezen nem lehet csodálkozni, hiszen a Nokia felső (legfelső) vezetője volt a Komárom vendége.

Valóban vezeték kötegelővel voltak egymáshoz erősítve a székek. Ezen sem lehet csodálkozni, mivel más bejelentések alkalmával volt un. rendbontás.

A dolgozók fegyelmezetten fogadták a bejelentést.

A könyvelők elküldése, s egyebek: a Nokia kiszervezte bizonyos feladatait a Nokia állományából. Ilyen kiszervezés volt évekkel ezelőtt a bérszámfejtés kiszervezése is. Valószínű a könyvelők kiszervezése is egy ilyen dolog volt.

Kedves Patrik!

A Nokia vezetőségétől kitelt, hogy a buszok azóta is pontosan érkeznek és pontosan indulnak. Továbbra is érvényesek a céges bérletek...

Nokiás dolgozó 2012.02.11. 09:37:58

Kedves Patrik!

Nem tudom honnan szerezted az információdat, de csak a fele igaz, a másik fele pedig ahol elég negatívan állítod be a céget, csak humbug. A Nokia igenis szívén viseli a dolgozók sorsát, és úgy gondolom nem fog rosszul járni az sem, akit sajnálatos módon majd el kell majd bocsájtani. Mert egyenlőre még senki sem tudja ki megy, és ki marad. A céges járatok pedig a bejelntés óta is járnak, és nem telik ki a vezetőségtől hogy ne indítson buszokat. Nem hinném hogy ilyen gusztustalan eszközöket vetnének be, annak érdekében hogy megnehezítsék a dolgozók sorsát, hiszen azon vannak hogy segítsenek új munkát találni, és talpon maradni azoknak akik bele esnek majd a leépítésbe.
süti beállítások módosítása