Megtaláltuk, hogy az emulgeáló szerek közül melyik számú milyen káros. Mi azt javasoljuk, hogy ne vásároljanak olyan ételt amiben van E betűvel kezdődő, számmal folyatódó ételkiegészitő.
Ha valaki mégis kényszert érez olcsóságuk miatt a termékek megvásárlására nyomtassa ki és vigye magával ezt a listát és óvja meg családját/magát a ráktól.
Étel kiegészítők Düsseldorfi Orvosi Egyetem Gyermekklinika megállapításai:
1.Semlegesek:
E 100,101,103,104,105,111,121,122,126,130,132,140,151,152,160,162,163,170
E 174,180,181,200,201,236,237,238,260,261,262,263,270,280,281,282,290,300
E 301,305,306,307,308,309,322,325,326,327,331,332,333,334,335,336,337,382
E 400,401,402,403,404,405,406,408,410,411,413,414,420,421,422,440,471,472
E 473,474,475,480
2. Gyanúsak:
E 125,141,150,153,171,172,173,240,241,477
3.Veszélyesek:
E 102,110,120,124
4.Egészségünkre károsak
1. Bél károsodás E 220,221,222,223,224
2. Emésztési zavarok
E338,339,340,341,450,451,483,485,486
Eiscreme E 107, E 230,231,232,233
3. B12 vitamin semlegesítő E 200
4. Koleszterin E 320,321
5. Ideg túlérzékenység E 311,312
5. Fokozottan rákkeltő E 330 legveszélyesebb !!!
(tengeri rák húsában , BONBEL sajtban, dobozos gombában,
dobozos paradicsomban található)
6. Rákkeltők
E 131,142,210,211,213,214,215,216,217,239
Vigyázat! az E 123 erősen rákkeltő !!!
USA-ban és Oroszországban tiltott a használata !
(Forrás: Magyar Királyi Hirlap (mkh.valosag.net))